Filters
Zatvori

Energija

Sortirajte kao
Prikaz po stranici

ActivLab Black Wolf (300 grama)

Ako vam je potrebna jaka stimulacija prije treninga, posegnite za Black Wolf – preparatom koji poboljšava izdržljivost i smanjuje fizički umor. BLACK WOLF je kombinacija sastojaka koji sinergijski utiču na svaki važan aspekt uspešnog treninga. Opis i djelovanje sastojaka BLACK WOLF-a: Beta-alanin je veoma popularan sastojak u pre-workout proizvodima. Ova aminokiselina je uključena u sintezu karnozina – proteina koji djeluje kao pH pufer u mišićima. Pravilno zasićenje mišića karnozinom nije bez značaja za sportiste, jer vam omogućava da odgodite zakiseljavanje mišića, a samim tim i produžite vrijeme intenzivnog vježbanja. Kreatin monohidrat je najpopularniji oblik kreatina. Zašto se isplati koristiti kreatin prije treninga? Prije svega zato što je kreatin sirovina koju tijelo koristi za brzu obnovu ATP-a, odnosno glavnog nosioca energije. Zbog toga suplementacija kreatinom doprinosi povećanju efikasnosti tokom kratkih uzastopnih napora. Također je vrijedno zapamtiti da je kreatin najbolje testirani dodatak ishrani, kako u smislu sigurnosti tako i efikasnosti u smislu izgradnje čiste mišićne mase, povećanja težine, pa čak i poboljšanja kognitivnih funkcija. L-arginin je jedna od endogenih aminokiselina koje tijelo proizvodi u normalnim uslovima. Arginin učestvuje u mnogim metaboličkim procesima, ali njegovo najzanimljivije djelovanje za sportiste je njegov utjecaj na sintezu dušikovog oksida. Kalcijum i magnezijum su veoma bitni elementi. Stoga nisu mogli izostati u sastavu Black Wolf-a, jer oba pozitivno utiču na rad mišićnog i nervnog sistema. Kalcij je odgovoran za ispravnu proizvodnju energije u tijelu i pravilno funkcioniranje mišića. Magnezijum takođe pomaže u smanjenju osećaja umora – baš kao i kofein, što će vam olakšati izvođenje dužih i intenzivnijih treninga. Kofein povećava energiju te smanjuju umor i letargiju.. Naučna istraživanja također sugeriraju da kofein također može povećati nivo testosterona. L-tirozin je aminokiselina koja učestvuje u metabolizmu kataholamina – dopamina i adrenalina, kao i hormona štitnjače. Naučna istraživanja pokazuju jasnu vezu između suplementacije L-tirozinom i poboljšanja kognitivnih funkcija, posebno u stresnim uslovima. Ekstrakt gorke narandže je obično veoma popularan sastojak sagorevača masti, ali sinefrin sadržan u njemu – sigurna alternativa efedrinu Ekstrakt maline, koji se takođe nalazi u crnom vuku, sadrži ketone slične sinefrinu i efedrinu, ali je i veoma sigurna supstanca. Svijet nauke ih je uspješno uveo u borbu protiv neželjenih kilograma. Kompleks B vitamina sinergijski podržavaju djelovanje drugih aktivnih sastojaka u različitim područjima. Na primjer, vitamini B6, B12, biotin, niacin i tiamin podržavaju održavanje normalnih funkcija nervnog sistema, a pantotenska kiselina, niacin, riboflavin, folna kiselina i pomenuti vitamini B6 i B12 takođe doprinose smanjenju umora i umor. Preporuka za korištenje 10 grama (2 mjerice) rastvoriti u 200 ml vode. Koristite jednom dnevno, prije treninga.
55,00 KM

ActivLab Black Wolf SHOT (80 ml)

Ako vam je potrebna jaka stimulacija prije treninga, posegnite za Black Wolf Shot – preparatom koji poboljšava izdržljivost i smanjuje fizički umor. Black Wolf Shot sadrži jedinstveni sastav aminokiselina (fenilalanin sa tirozinom) i vitamine B koji pravilno podržavaju organizam tokom intenzivnog treninga. Fenilalanin sa tirozinom neophodni su za sintezu norepinefrina i adrenalina, koji stimulišući nervni sistem na “rad i borbu”. Beta-alanin je odgovoran za sintezu karnozina – hemijskog jedinjenja čiji je zadatak da neutrališe mliječnu kiselinu koja se stvara u mišićnom tkivu tokom intenzivnog treninga. Beta-alanin tako doprinosi održavanju acido-bazne ravnoteže mišićnog tkiva, što za posljedicu ima povećanu izdržljivost tijela i naknadni osjećaj umora tokom napornog treninga. Kofein sadržan u preparatu stimuliše centralni nervni sistem, suzbija umor, poboljšava koncentraciju i povećava ukupnu efikasnost organizma. Jedan SHOT Black Wolf-a sadrži dvije porcije preparata (2x 40 ml). Visoka doza kofeina i sadržaj beta alanina u proizvodu čine trening još efikasnijim. Preporuka za korištenje Proizvod sadrži 2 porcije 1/2 shota (40 ml) popiti 20 do 30 minuta prije treninga. Prije upotrebe dobro promućkati. Nakon otvaranja čuvati u frižideru i potrošiti u roku od 48 sati.
3,00 KM

ActivLab CAFFEINE Power (60 kapsula) ActivLab ActivLab CAFFEINE Power (60 kapsula)

Kofein je aktivna supstanca, koja se nalazi u kafi, čaju i guarani. Kofein je dugo smatran za suplement koji pomaže fizičkim performansama. Djeluje tako što aktivira centralni i simpatički nervni sistem. 200 mg kofeina u svakoj kapsuli, potiče metabolizam lipida, aktivira simpatički nervni sistem. Preporuka za korištenje Popiti jednu kapsulu tri puta dnevno sa vodom. Poželjno prije obroka.
16,00 KM

ActivLab ELECTROVIT (20 šumećih tbl)

ElectroVit je proizvod koji nadopunjuje tečnosti i elektrolite. Koristi se kao dodatak prehrani u situacijama (jako znojenje, povraćanje i pojačan fizički napor), tj. povećane potražnje za sastojcima proizvoda: natrijum, kalij, hlorid, kalcijum i magnezijum. Preporuka za korištenje Rastopiti jednu šumeću tabletu u 200 ml vode. Koristite 2-4 puta dnevno.
12,00 KM