Filters
Zatvori

Aminokiseline

Sortirajte kao
Prikaz po stranici

ActivLab NAC 500 mg (90 kapsula)

NAC je dodatak prehrani koji sadrži 500 mg čistog N-acetil-L-cisteina u jednoj kapsuli. Riječ je o modificiranom obliku cisteina – endogene aminokiseline koja veže mnoge toksične tvari, pa se koristi i u procesima detoksikacije. L-cistein je također bitan u sintezi glutationa – snažnog antioksidansa. Takođe učestvuje u sintezi proteina, enzima i koenzima. pomaže ojačati imunološki sistem, podrška zdravlju jetre, pomaže u borbi s infekcijama, učinkoviti prirodni antioksidans, smanjuje oksidativni stres, istovremeno uklanjajući upalu (citokine) u tijelu.
36,00 KM

ActivLab NACC 600 (20 šumećih tbl)

NACC 600 sadrži čak 600 mg čistog N-acetil-L-cisteina u jednoj šumećoj tableti. Riječ je o modificiranom obliku cisteina – endogene aminokiseline koja veže mnoge toksične tvari, pa se koristi i u procesima detoksikacije. L-cistein je također bitan u sintezi glutationa – snažnog antioksidansa. Takođe učestvuje u sintezi proteina, enzima i koenzima. pomaže ojačati imunološki sistem, podrška zdravlju jetre, pomaže u borbi s infekcijama, učinkoviti prirodni antioksidans, smanjuje oksidativni stres, istovremeno uklanjajući upalu (citokine) u tijelu.
12,00 KM

ActivLab RECOMED (6 x 65 grama)

RECOMED je hrana za posebne medicinske svrhe. Potpuni izvor hrane sa sastavom koji uzima u obzir potrebe organizma tokom oporavka nakon bolesti, operacija, pothranjenih i mršavih osoba. RecoMed sadrži sve potrebne nutrijente: proteine, ugljikohidrate, masti, dijetalna vlakna, esencijalne egzogene aminokiseline, vitamine i minerale. Koncentrirani oblik proizvoda olakšava primjenu i ne opterećuje dodatno tijelo pacijenta. Protein prisutan u proizvodu je najkvalitetniji koncentrat proteina sirutke (WPC) s biološkom vrijednošću BV 104. Sastav aminokiselina proteina također je optimizovan dodavanjem aminokiselina u omjerima potrebnim za povećanje nutritivne vrijednosti proteina. Može se koristiti kao dodatak redovnim jelima, desertima ili slično. Recomed ne sadrži kazein. za prevenciju i liječenje malnutricije kod onkoloških bolesti (tokom radio i hemoterapije), cistične fibroze, gastroenteralnih bolesti (ulcerozni kolitis, Chronova bolest), kod neuroloških oboljenja (Alhajmer, Parkinson i dr.), kod HOBP-a sa gubitkom tjelesne težine, kod otežanog gutanje čvrste hrane, kao ishrana za hronične bolesnike, kao ishrana za oporavak nakon operacije, kao ishrana za starije osobe, kod zdravih osoba sa povećanim energetskim potrebama. Preporuka za korištenje Recomed se može koristiti kao jedini izvor hrane (6 porcija dnevno) ili kao dodatak prehrani ili djelimična zamjena (1-3 obroka dnevno).
36,00 KM

VpLab AAKG (90 tableta)

Arginin-alfa-ketoglutarat, poznat i kao AAKG, sol je aminokiseline arginin i alfa-ketoglutarne kiseline i preteča je proizvodnje azotnog oksida. U osnovi, arginin, koji je poznat kao esencijalna aminokiselina, neophodan je za proizvodnju kreatina, on povećava protok krvi u mišićima. AAKG povećavajući protok krvi u mišićima, može osigurati da mišići imaju energiju tokom cijelog treninga Preporuka za korištenje Jedna porcija (3 kapsule) dnevno sa vodom.
32,00 KM

VpLab BCAA 8:1:1 Drink (300 grama)

Tražite li novi način da maksimizirate potencijal svog treninga? Nova generacija BCAA praha s L-glutaminom brzo postaje nezamjenjiv alat za predane sportaše koji žele postići prednost nad konkurencijom. Dodatak koristi ultramikronizirane BCAA spojeve nove generacije, koji su dokazani u svojoj učinkovitosti, potpuno su topljivi i nemaju gorak okus koji dolazi s mnogim spojevima za izgradnju snage. Ova originalna formulacija sadrži ravnotežu L-leucina, L-izoleucina i L-valina u omjeru 8: 1: 1 za idealne performanse. Kompleksi aminokiselina razgranatog lanca, kao i 6300 mg ultra-mikroniziranog BCAA i 1845 mg premium L-glutamina u svakoj porciji, znači cjelovitu ponudu potrebnih spojeva za izgradnju mišića koje vaše tijelo treba da izvede u najboljem izdanju. Nizom kliničkih ispitivanja utvrđeno je da je ova mješavina najbolja za maksimaliziranje anaboličkog potencijala u mišićnom tkivu, omogućujući vam da prijeđete svoje granice i nastavite dosezati svoj sljedeći osobni rekord! Za najbolje rezultate upotrijebite jednu porciju prije svakog treninga za veće performanse i pojačane rezultate. Vremenom vaše pojačane rutine vježbanja ne samo da će izgraditi snagu i izdržljivost, već će vas dovesti u okvir uma da nadmašite svoja očekivanja svaki put kad ste na terenu, stazi ili u ringu. Preporuka za korištenje Razmutite 10 g (1 mjerica) u 200 ml vode. Konzumirajte neposredno nakon pripreme. 1 porcija prije treninga.
55,00 KM

VpLab BETA-ALANINE (90 kapsula)

Za razliku od većine aminokiselina, beta-alanin se ne koristi za sintezu proteina. Umjesto toga, kada se konzumira, veže se s esencijalnom aminokiselinom histidinom i tako stvara karnozin koji se pohranjuje u vaše koštane mišiće. Karnozin pomaže vašim mišićima smanjiti razinu kiseline tijekom vježbanja jer visoka razina kiseline u mišićima smanjuje trajanje vježbanja visokog intenziteta. Također, karnozin pomaže smanjiti ukupni umor. To je razlog zašto se beta-alanin preporučuje kao dodatak prije treninga, a posebno za vježbe visokog intenziteta. Korištenje beta-alanina može uzrokovati trnce koji su bezazlene nuspojave. Preporuka za korištenje Prije treninga uzmite 2 kapsule sa vodom.
28,00 KM